Tour De France

Tour de France blev grundlagt i 1903 og er et 21-dages cykelløb, der finder sted over tre uger i juli. I alt 22 hold, bestående af otte ryttere, deltager i løbet. I 2014 fik vinderen af Tour de France 450 000 EUR i lommen.

Bedste klatrer

Den gule trøje bæres af den samlede leder. Vinderen af Tour de France afgøres på grundlag af den samlede tid, der er brugt på alle etaper. Rytteren med den korteste samlede tid tildeles den gule trøje. Ud over den gule trøje er der også andre trøjer, der tildeles rytterne for deres præstationer. Disse omfatter den grønne trøje, den hvide trøje og den polkaprikkede trøje. Den hvide trøje gives til den bedste unge rytter, og den polkaprikkede trøje gives til den bedste klatrer.

Sprinter

Den bedste sprinter bærer den grønne trøje. Ved afslutningen af hver etape tildeles point til de ryttere, der har den bedste gennemsnitstid og også den bedste tid over en given distance. Der tildeles også point til det hold, der vinder det samlede løb. Holdene er inddelt i fire kategorier. Det hold, der har den laveste samlede tid i det samlede løb, vinder. Holdene tildeles også tidsbonusser til de tre bedst placerede ryttere.

Ud over den grønne trøje vil den bedste klatrer også bære den polkaprikkede trøje. Denne trøje tildeles den rytter, der har den bedste samlede placering som klatrer. Derudover har polkaprikketrøjen også en rød prik på den hvide trøje. Polkapunktstrøjen tildeles også til den rytter, der klarer sig bedst i tidskørsler. Ud over at bære polkapunktstrøjen skal rytteren også deltage i tidskørsler.

Den bedste sprinter kan også vinde en etape i Tour de France. Etapen "Avenue des Champs-Elysees" er en af de mest prestigefyldte sprinteretaper. En sprinter har dog en høj fartvending og kan ofte præstere godt på en flad etape. Det er ikke ualmindeligt, at den bedste sprinter også vinder en etape i Tour de Flandern.

Ud over den grønne trøje og den polkaprikkede trøje tildeles den hvide trøje til den bedste unge rytter og den mindste trøje til den bedste tidskører. Den mindste trøje er også den mindste pointpræmie, der uddeles i Tour de France. På trods af dette er det svært at finde en rytter, der har præsteret bedre i Tour de France end Lance Armstrong i en tidskørsel.

Den mest prestigefyldte etape er bjergetapen. En "bjergetape" er en række stigninger og nedkørsler. Traditionelt er "Avenue des Champs-Elysees" blevet bestridt som en sprinteretape, selv om løbet siden 1975 stort set har været ceremonielt siden 1975. På 17. etape bestiges den mægtige 2 304 meter høje Col de la Loze. Denne etape byder også på en nedkørsel til mål på en altiportbane.

Mens den prikkede trøje ikke blev opfundet i Tour de France, blev den grønne trøje det. De, der bærer polkaprikketrøjen, er dagens bedste klatrer.