Sådan klæder du dig på til vejret

Et Glasgow-baseret arkitektfirma, Dress for the Weather, bruger omfattende forskning og stedanalyse til at designe bygninger, der er både praktiske og bæredygtige. I øjeblikket er firmaet i gang med løbende forskning i de forskellige bygningstyper i Glasgow og de forhold, de skaber. Firmaet fokuserer på forholdet mellem design og lokalitet, med særlig fokus på byens forskellige klimaforhold. Her skitserer Andy Campbell nogle af de måder, hvorpå designere kan klæde sig på til vejret.

Klæd dig på til vejret i lag

En af de nemmeste måder at holde sig varm i de kolde vintermåneder er at klæde sig i lag. Det betyder, at du skal have en varm sweater på under en tynd eller let regnjakke. På samme måde vil en tyk trøje under en let regnjakke holde dig komfortabel, mens det andet stykke tøj vil holde dig varm, samtidig med at du stadig kan bevæge dig frit. Derudover kan du lægge dine sko i flere lag, så de passer til dine lag. Husk dog på, at du ikke bør bære støvler med lædersål i dårligt vejr.

Det første lag bør være et materiale, der absorberer væske, og som holder dig varm, samtidig med at luften kan cirkulere. Dette omfatter micro-fleeces, merinouldsoverdele og softshells. I mildere vejr er tynde fleeces, løbebukser og langt undertøj egnede valgmuligheder. Ved koldere temperaturer bør du overveje at bære en tykkere jakke eller vest. Hvis vejret er fint, er det dog tilstrækkeligt med et basislag og en isolerende overdel.

Undgå sort tøj i varmt vejr

Der er mange gode grunde til at undgå at bære sort tøj i varmt vejr. For det første absorberer sort mere varme end lyse farver og vil derfor hurtigt blive varmere. For det andet har sort den uheldige tendens til at få dig til at se ældre ud. Og for det tredje har sort en tendens til at få dig til at virke slankere end din virkelige alder. Heldigvis findes der andre tøjfarver, der er lige så cool som sort. Men hvad kan du gøre for at undgå at bære sort?

Undgå akryl i 40-graders vejr

Det er vigtigt at undgå akryl i 40-graders vejr af flere grunde. For det første er akryl et materiale, der let brænder, så det bør undgås i nærheden af varmekilder. Derudover er akryl godt til koldt vejr, men det er ikke det varmeste stof at have på om sommeren. For at holde dig selv komfortabel bør du kigge efter akrylfrakker med faux fur, som er lavet af de samme fibre som akryl.

Selv om det måske lyder kontraintuitivt, kan temperaturen på et akrylmaleri påvirkes af flere faktorer, f.eks. luftfugtighed. Faktisk anbefaler nogle forskere, at man undgår akryl i 40-graders vejr. For det første vil maling tage længere tid at tørre, når den opbevares ved så lave temperaturer. Desuden kan høj luftfugtighed forstyrre tørringsprocessen af malingslagene. Derfor er det vigtigt at undgå akrylmaling under disse forhold, da dette kan resultere i revner eller udtynding af malingen.