Sådan begynder du at læse en helt ny bog

En af de nemmeste måder at gøre din læseoplevelse fantastisk på er at begynde at læse en helt ny bog. For det første skal du skabe et læsemiljø uden distraktioner. For det andet skal du lave en "go-liste" over de spændende bøger, du gerne vil læse. Og for det tredje skal du undgå at afsløre nogen plot twists.

Skab et læseomgivelser uden distraktioner

Et læsemiljø uden forstyrrelser er et nøgleelement for produktivitet. Jo mere rod der er fjernet fra dit læseområde, jo mindre sandsynligt er det, at du bliver distraheret af de utallige ting, du skal kigge på, mens du læser. På samme måde skal du holde din computerskærm og dit skrivebord så fri for vinduer som muligt. For mange åbne dokumenter, e-mails og browserfaner gør det sværere at koncentrere sig og fokusere på dit arbejde.

Undgå at afsløre plottwists i en bog

Når du skriver en helt ny roman, bør du undgå at afsløre plot twists. Selv om de kan være effektive, kan de også skræmme læserne. Du bør kun bruge plot twists, når din historie berettiger det. Hvis din karakter f.eks. dør uden grund, kan det sløve chokfaktoren. Vælg i stedet et twist, der uddyber læserens følelsesmæssige forbindelse med historien.

Et godt plot twist skal være komplekst og strække sig over hele romanen. Du ønsker ikke at ødelægge twistet for dine læsere ved at afsløre det i det første kapitel eller på de første par sider. Twistet skal også være troværdigt for læserne. Ellers vil det føles som om, at forfatteren har brugt vage forvarsler. Det kan få twistet til at virke malplaceret, og det vil kræve mere arbejde at rette op på det.

Skriv i bogens marginer

At kommentere bøger er en god måde at interagere med teksten på. Du kan lave noter om bogens betydning, komme med kommentarer til historien og reagere på forfatterens stil. Annotering er et vigtigt redskab til at huske, hvordan en bog har påvirket dig.

Hvis du er den kunstneriske type, kan du tegne illustrationer eller diagrammer i margenerne. Nogle mennesker laver endda doodle. Tuschkunstneren Jessica Esch har gjort det til et punkt at skrive noter i margenerne, når hun deltager i foredrag. Når hun gør det, sørger hun for at notere start- og sluttidspunktet.

Skitser en bog

At skitsere en helt ny bog, før du begynder at læse den, kan være et enormt nyttigt redskab for en forfatter. Det vil hjælpe dig med at gruppere dine idéer og oprette kapitler i en logisk rækkefølge. Det vil også hjælpe dig med at få et klarere billede af historien og få historien til at flyde mere jævnt.

At skrive en bog er en udfordrende og ofte stressende opgave, især hvis du aldrig har skrevet en bog før. Selv hvis du synes, du har en god idé, ved du måske ikke, hvor du skal begynde. Med den rigtige skitse bliver det meget nemmere at skrive en bog, end du tror.