Ord- og talspil er gode til daglig træning

Du kan finde et stort udvalg af ordspil i Google Play Store eller iOS App Store. Nogle af dem er gode til at udvide dit ordforråd, mens andre bare er dårlige. Det kan være svært at skelne de gode titler fra de dårlige. Her er nogle gode råd. Vælg spil, der fokuserer på at opbygge ordforråd.

Ordspil udvider ordforrådsfærdighederne

Hvis du har en trang til spil, der udvider dit ordforråd, er ord- og talspil et godt valg. Du kan finde masser af dem i Google Play og iOS App Store, men det kan være svært at finde ud af, hvilke der er værd at bruge din tid på. Følgende liste fremhæver nogle af de bedste.

Ordspil: Disse spil kan hjælpe et barn med at øge sit ordforråd og lægge grunden til læse-, skrive- og forståelsesfærdigheder. De kan også hjælpe børn med at forbedre deres selvtillid og klare sig bedre i skolen. Det er en god idé at inkludere disse spil i den daglige træning. Disse typer af spil er gode for både yngre og ældre børn.

Ord- og talspil: Disse spil lærer alfabetet, tallene og stavning. Nogle indeholder musik, andre har billeder eller videoer. Selv om de ikke er lige så sjove som et brætspil, er de en glimrende måde at lære et barn at stave nye ord på. Disse apps fremmer også teamwork og samarbejde.

Ordspil er med til at forebygge demens og Alzheimers

Undersøgelser viser, at daglig træning med ord- og talspil kan bremse degenerationen af hjernen, som fører til Alzheimers og demens. Fordelene ved disse spil er mange, og de kan let findes. De kan spilles alene eller i grupper og er en god måde at holde hjernen beskæftiget på. En undersøgelse offentliggjort i Journal of the International Neuropsychological Society viste, at deltagere, der deltog i krydsordsspil i deres senere år, havde en langsommere udvikling af demens.

Ud over daglig træning er hjernespil også en god måde at stimulere hukommelsen på. Disse aktiviteter styrker de neurale forbindelser og holder hjernen aktiv, hvilket forhindrer hukommelsestab og kognitiv tilbagegang. De bedste spil er dem, der hjælper med at forebygge demens ved at forbedre de kognitive færdigheder. Du bør spille forskellige slags hjernespil for at finde de mest gavnlige for dig og din elskede.

Der er også flere gratis ressourcer online, som kan hjælpe dig med at lære om årsagerne til demens. Et eksempel er en video, der er lavet af International Association for Indigenous Aging. Videoen skildrer en indfødt families erfaringer med at håndtere demens og Alzheimers sygdom. En anden ressource for plejere er Brain Health Academy, som tilbyder evidensbaserede kurser for sundhedspersonale. Disse kurser omfatter et 101-kursus for CHW'er, som giver et generelt overblik over demensrisiko samt mere specifikke oplysninger om, hvordan man betjener højrisikopatienter. Kursusrækken 2022 indeholder også oplysninger om håndtering og behandling af demenssygdomme.

Ved at lære at spille spil kan man forbedre socialisering, hukommelse, koncentration og viden, som alle er vigtige færdigheder til at bekæmpe sygdommens virkninger. Desuden kan det mindske risikoen for demens og Alzheimers. Dette gælder især for personer over 50 år, da næsten 28 millioner mennesker i denne aldersgruppe forventes at udvikle demens eller Alzheimers.

Ordspil hjælper med at forebygge Alzheimers

At spille spil i casinoet er en fremragende måde at holde hjernen skarp og udvikle din hjerne på. Kortspil er særligt effektive i denne henseende, da de holder hjernen beskæftiget i en lang periode. Dette er med til at mindske risikoen for at udvikle Alzheimers sygdom, som har en ødelæggende indvirkning på en persons hukommelse, tankeprocesser og generelle adfærd.